۲-۵-ویزگی زوج های سالم :
۲-۵-۱-زوج های سالم از دیدگاه بیورز[۱]، اسپری و کارلسون[۲](۱۹۹۱) و یانگ و لانگ[۳](۱۹۹۸) از الگوهای ارتباطی زیر پیروی می کنند:
- عقیده به نسبی بودن واقعیت نه مطلق بودن آن.
زوج هایی که این دیدگاه را دارند، سعی ندارند همسر خود را به پذیرش دیدگاه خودشان وادار کنند بلکه، به حرف های همسر خود گوش داده و سعی می کنند که برداشت ها و نظرات او را درک کنند.
- اعتقاد به اینکه قصد و نیت همسر خوب است.
زوج های سالم ضمن اینکه به همسرشان احترام می گذارند، هرگز حس نمی کنند که همسرشان دشمن آنهاست و ایمان دارند که همسرشان در پی آزار دادن آنها نیست.
- اعتقاد به اینکه مشکلات حل می شوند.
زوج هایی که اعتقاد دارند مشکلات قابل حل هستند، حل مشکل تلاش می کنند. این افراد تأثیر خود را در فرایند حل مشکل قابل توجیه می دانند. به همین دلیل هنگامی که حالت هایی مانند خشم و عدم توافق ایجاد می شود، انتظار ندارند که رابطه ی خوب با همسر مشکلات را حل خواهد کرد. به همین دلیل برای ایجاد رابطه ی مناسب و برای حل مشکل، تلاش می کنند.
- عقیده به عواملی فراتر از خود.
زوج های سالم جهان بینی وسیعی دارند که این جهان بینی می تواند جهت گیری مذهبی و یا خانوادگی باشد. جهان بینی وسیع تر به زوج ها وسعت دید بخشیده و در این حالت مشکلات برای آنها کوچک به نظر می رسد.
تمرین کردن رفتارهای سالم توسط زوج ها می تواند باعث شود که این رفتارها نهادینه شده و بخشی از گنجینه رفتاری آنها می شوند. این رفتارهای سالم عبارتند از: مسؤولیت[۴]، هدف گذاری[۵]، تشویق[۶]، گفت گوی باز[۷]، گوش دادن همدلانه[۸]، میل به تحلیل ارتباطات، نشان دادن پذیرش، حمایت از اهداف مثبت ازدواج، حمایت از اهداف تعیین شده، توافق به منظور پل ارتباطی، تعهد به مشارکت(شرفی،۱۳۸۵).
۲-۵-۲- وینچ[۹] و همکاران(۱۹۷۴) هشت معیار موفقیت زناشویی را مشخص کرده اند. این معیارها شامل موارد زیر است:
- ثبات ۲) اجتماعی ۳) رشد شخصیت ۴) مصاحبت
۵)شادی ۶) رضایت ۷) سازگاری ۸)یکپارچگی (مک کی[۱۰]،۲۰۰۶).
لینک بالا اشتباه است
:: بازدید از این مطلب : 512
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1